Κανάκης VS Στεφανίδου: «Είναι ο πιο ύπουλος τηλεοπτικός κίνδυνος»

Κανάκης- Στεφανίδου
Σε μια συνέντευξη στο ένθετο περιοδικό «Schooligans» που συζητήθηκε, ο Αντώνης Κανάκης, που έχει αρκετές φορές μέσω της εκπομπής του ρίξει τα βέλη του στην Τατιάνα Στεφανίδου, εξέφρασε ανοιχτά τη γνώμη του για την παρουσιάστρια του «Αξίζει να το Δεις», χαρακτηρίζοντάς την «ύπουλο τηλεοπτικό κίνδυνο». Φυσικά, ρωτήθηκε και για άλλα τηλεοπτικά –και όχι μόνο- πρόσωπα, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης:


Για την τηλεόραση γενικά αλλά και για την Τατιάνα Στεφανίδου: «Όλη η τηλεόραση είναι μια κωλοπαιδαριά! Ή μάλλον όχι όλη. Είναι λάθος να το γενικεύω. Ούτε μόνο οι μεσημεριανές. Υπάρχουν και κάποιες πρωινές και κάποιες απογευματινές και κάποιες βραδινές. Κακώς έχουμε ενοχοποιήσει μόνο τις μεσημεριανές. Για να μη σου πω ότι οι μεσημεριανές είναι οι μοναδικές εκπομπές στις οποίες έχω δει κάποια εξέλιξη. (…) Την Τατιάνα την εξαιρώ. Θεωρώ πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνει. Δεν με ενοχλεί το κουτσομπολιό και το life style — κι αυτά μες στη ζωή είναι. Με ενοχλεί όταν πάει να ασχοληθεί και με πραγματικά σοβαρά θέματα όπως η θρησκεία, τα ναρκωτικά, η ομοφυλοφιλία και τα προσεγγίζει πάλι με βάση την ίντριγκα, την κόντρα, το κουτσομπολιό και γενικά όλη αυτή τη μικροαστική νοοτροπία. Πιστεύω πως η τηλεόραση θα 'πρεπε να βοηθάει την κοινωνία να πάει ένα βήμα μπροστά και όχι να την καθηλώνει σε αντιλήψεις όπως η ομοφοβία, οι σεξιστικές συμπεριφορές, η θρησκοληψία, η κατινιά. Η Τατιάνα δεν το κάνει σκόπιμα. Αυτή είναι η φύση της. Είναι ο πιο ύπουλος τηλεοπτικός κίνδυνος. Νο 1 κίνδυνο θεωρώ τα δελτία ειδήσεων και τις "σοβαρές" ενημερωτικές εκπομπές».

Για τον Λάκη Λαζόπουλο: «Δεν θέλω να πω γνώμη για τον Λάκη Λαζόπουλο. Είναι τουλάχιστον άκομψο όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις σατιρικές εκπομπές  (ο Θέμος, ο Λάκης, η "Ελληνοφρένεια" κι εμείς) να βγω και να κρίνω είτε θετικά είτε αρνητικά τους άλλους τρεις. Χαίρομαι πάντως που υπάρχουν».


Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη: «Ο Ψωμιάδης είναι καλός άνθρωπος. Ξέρω ότι σας κουφαίνω, αλλά αυτό πιστεύω. Τον Ψωμιάδη τον γνωρίζω καμιά εικοσαριά χρόνια σε προσωπικό επίπεδο. Μπορεί να διαφωνώ μαζί του στα πάντα, αλλά τον θεωρώ καλό άνθρωπο. (…) Η διαφορά, για παράδειγμα, του Καρατζαφέρη με τον Ψωμιάδη είναι ότι ο Καρατζαφέρης ξέρει ότι τα μισά απ' όσα λέει είναι παπαριές. Το κάνει σκόπιμα μόνο και μόνο για να φτάσει στην εξουσία. Βρήκε ένα πολιτικό κενό, καβάλησε το άρμα της ακροδεξιάς, έβαλε πάνω και 10 ημίτρελους να τσιρίζουν και όρμησε! Ο Ψωμιάδης, τουλάχιστον, πιστεύει αυτά που λέει. Και, πέρα από τα πολιτικά, ο Παναγιώτης είναι ένας άνθρωπος που αν σου συμβεί κάτι κακό θα τρέξει να βοηθήσει. Εγώ αυτό το εκτιμώ».