Mια ζωή στον Ολυμπιακό!


Δεκαεπτά χρόνια στον προεδρικό θώκο του Ολυμπιακού συμπληρώνει σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ήταν 15 Απριλίου του 1993 όταν ανέλαβε και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, από τότε ακολούθησαν πολλές επιτυχίες...



Η ενασχόλησή του με τον σύλλογο του Πειραιά ξεκίνησε το 1991 όταν και ανέλαβε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Δύο χρόνια αργότερα, το 1993 άρχισε την προσπάθεια να επαναφέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα και πάλι στις επιτυχίες.

Από τα χρέη των 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, τον Κοσκωτά και την διάλυση που έμοιαζε πολύ πιθανή, ο Έλληνας επιχειρηματίας έκανε τους «ερυθρόλευκους» την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα «χτίζοντας» μια αυτοκρατορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα ως πρόεδρος του Ολυμπιακού το 1997. Συνολικά επί των ημερών του στον προεδρικό θώκο οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν 12 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ. Επιπλέον με τα επτά σερί πρωταθλήματα από το 1997-2003, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της ομάδας της δεκαετίας του '50 που ονομάστηκε «Θρύλος».

Παράλληλα, έχτισε το υπερσύγχρονο «Γ. Καραϊσκάκης», το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, καθιέρωσε τον σύλλογο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έφερε σπουδαίους παίκτες μεταξύ των οποίων είναι οι Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Μέλμπεργκ, Τζόρτζεβιτς.

gazzetta.gr